Ce spune Klaus Iohannis după ce ieri a pierdut definitiv casa din centrul Sibiului

klaus iohannis

Klaus Iohannis FOTO: presidency.ro

Curtea de Apel Pitești a decis ieri, 22 februarie, ca soții Iohannis să își piardă definitiv calitatea de proprietari ai casei din centrul Sibiului, anunță Digi24.

În timpul regimului comunist, casa respectivă a fost naționalizată, iar apoi a fost cumpărată de foștii chiriași. Însă în urma în urma unei cereri de retrocedare a unui presupus moștenitor acestora le-au fost anulate contractele.

De la acest moștenitor a cumpărat ulterior familia Iohannis jumătate din casă, mai notează sursa citată.

Instanța a decis însă că actele de moștenitor ale fostului proprietar nu erau valide, iar după 16 ani de procese, casa a revenit în posesia statului. Sentința a fost atacată de soții Iohannis, însă magistrații Curții de Apel Pitești au decis în defavoarea președintelui, respingând contestația în anulare făcută de Carmen și Klaus Iohannis.

După ce familia sa a pierdut casa din Sibiu, Klaus Iohannis a anunțat că respectă deciziile instanțelor de judecată.

”Preşedintele Klaus Iohannis respectă deciziile instanţelor de judecată. Preşedintele României a luat act de hotărârea civilă a Curţii de Apel Piteşti de astăzi. Preşedintele s-a conformat deciziei instanţei încă din noiembrie 2015, când a fost pronunţată decizia irevocabilă de către Curtea de Apel Braşov”, a declarat pentru news.ro Mădălina Dobrovolschi, purtătoarea de cuvânt a președintelui.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version