Klaus Iohannis: ”Campania de vaccinare este un succes, o reușită certă”

klaus iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a vizitat un centru mobil de vaccinare, în comuna Afumați, unde a făcut și unele declarații pe marginea situației din țară.

După o absență îndelungată, președintele țării a spus că ”problemele politice” au fost depășite, iar campania de vaccinare este un succes.

”Dacă ne uităm la persoanele imunizate, suntem pe locul 4 în Europa. Nu-i lucru puțin pentru o țară cu un sistem medical destul de fragil”, a explicat președinte.

”Până în vară vom fi în situația să renunțăm la foarte multe măsuri de restricție”, a declarat Iohannis la Afumați.

Președintele a mai spus că în această seară va avea loc ceremonia de numire a unui nou ministru al Sănătății, reiterând nevoia de reformă din sistemul medical.

”Vom continua cu campania de vaccinare, se vor deschide noi centre. Suntem în plină pandemie. Să nu aibă cineva impresia că a început primăvara şi s-a terminat pandemia. Restricţiile nu înlătură pandemia”, a mai spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai spus că slujbele de la Biserică, din noaptea de Înviere, nu vor fi afectate de restricțiile anti-COVID.

Biserica va organiza slujba așa cum e datina. Nu ne amestecăm în felul în care sunt organizate slujbele”, a mai spus Iohannis, care i-a asigurat pe români că ”nu vor fi restricții suplimentare, dimpotrivă vor fi mai puține restricții”.

Președintele a fost optimist și pe marginea situației tensionate din coaliția de guvernare: ”Sunt convins că de acum coaliția va funcționa mai bine. E bine să existe reguli de colaborare și să fie puse în practică”.

”Campania de vaccinare trebuie să accelereze. De aceea am venit eu aici. Vom găsi noi și noi căi de a veni în întâmpinarea cetățenilor. Vrem să reducem mult timpul de așteptare pentru primirea vaccinului”, a continuat Iohannis.

”Campania de vaccinare ne privește pe toți. Nu cunosc pe nimeni care să nu vrea să scape de pandemie. Haideți să ne vaccinăm”, a concluzionat Klaus Iohannis, la Afumați.