Klaus Iohannis: ”Atât ne mai lipsește, ca un infractor condamnat să fie candidat la Președinție”

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis își continuă războiul declarațiilor cu liderul PSD, Liviu Dragnea, care ar urma să își anunțe, duminică seară, după alegerile europarlamentare, candidatura la Președinție.

”Nu cred că se va anunța mare brânză duminică seară, decât că au pierdut alegerile”, a spus Klaus Iohannis, miercuri, întrebat despre un posibil anunț de a candida la alegerile prezidențiale din toamnă al lui Liviu Dragnea.

”Atâta ne mai lipsește, ca un infractor condamnat pentru fraude la referendum să fie candidat la Președinție”, a adăugat Iohannis.

Președintele a mai făcut câteva declarații acide la adresa PSD astăzi.

”Pe 26 mai se votează la referendum și PSD-ului îi este frică de acest vot. PSD încearcă și instituțional să blocheze acest referendum. A dat Dragnea ordin la CNA. Referendumul e un scrutin care se ține împreună cu europarlamentare dar este altceva. CNA, pentru prima dată din istoria postdecembristă, a refuzat să acorde timpi de antenă pentru publicitatea referendumului”, a adăugat liderul de la Cotroceni.

Iohannis a catalogat drept ”jalnică” încercarea PSD de a boicota referendumul.

”Nici n-au vrut să ia în discuție chestiunea. Când le-am trimis un clip, au spus că acest clip este reclamă electorală și să mă descurc cu partidele. Ce obrăznicie din partea CNA. Este jalnic”, a completat șeful statului.

”Dreptul la vot este câștigat în decembrie 89 prin sacrificiul suprem. Vă spun, români, nu irosiți dreptul la vot. Mergeți, votați, nu va poate lua nimeni acest drept. Nu vă temeti, fiindcă dreptul la vot este al vostru. Și pe 26 mai puterea este la vot, mergeți și decideți, nu lăsați pe alții, nu lăsați PSD să decidă în locul vostru. Mergeți la vot”, i-a îndemnat Iohannis pe români.