Klaus Iohannis a mai scris o carte. Este cea de-a treia

klaus iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a mai scris o carte. Aceasta se numește „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, și urmează să fie lansată în curând.

Klaus Iohannis a publicat astăzi pe Facebook o imagine a viitoarei sale cărți, însoțită de mesajul „În curând…”.

Aceasta este cea de-a treia carte scrisă de Klaus Iohannis. El și-a lansat prima sa carte, „Pas cu pas”, la editura Curtea Veche, în anul 2014, în contextul alegerilor pentru președinția României.

Ulterior, el și-a lansat o a doua carte în anul 2015. Aceasta s-a numit „Primul pas”, și a apărut tot la editura Curtea Veche. Potrivit editurii, “Primul pas” dezvăluie informaţii din culisele campaniei electorale şi din primele zile ale mandatului de preşedinte.

Precum primul său volum, această cea de-a treia carte scrisă de Klaus Iohannis apare tot în contextul alegerilor pentru președinția României.

Nu toți dintre urmăritorii președintelui pe Facebook au fost încântați de anunțul său: unii dintre ei l-au acuzat că este mai preocupat să scrie cărți decât să se implice activ în rezolvarea problemelor cu care se confruntă România.

„Ne sugerați că mai scoateți o carte. Începem să înțelegem de ce erați absent în multe situații care necesitau implicarea președintelui? Poate (credeți că) mai aveți o șansă”, a scris un internaut.

Volumul „Pas cu pas”, prima carte semnată de Președintele României, a fost publicată în varianta originală în timpul campaniei electorale din anul 2014, la Curtea Veche Publishing. Ulterior, cartea a fost tradusă și în Bulgaria și Ungaria.

Pentru anul 2015, cele două titluri semnate de președintele României – „Pas cu pas” și „Primul pas” – au fost în topul vânzărilor editurii Curtea Veche.

klaus iohannis a treia carte
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.