Klaus Iohannis a prelungit starea de urgență: ”Nu putem permite niciun pas înapoi”

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a prelungit starea de urgență pentru încă 30 de zile și a lansat mai multe avertismente dure la adresa celor care nu respectă măsurile de distanțare socială.

”Am emis astăzi decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgență pe întreg teritoriul României. În pofida restricțiilor fără precedent nu există semne certe ale unei eventuale încetiniri a pandemiei la nivel global”, a spus președintele României.

”Este evident că ne luptăm cu o epidemie extrem de greu de controlat. Cu siguranță că fără aceste măsuri de izolare ne-am fi confruntat cu o explozie a cazurilor imposibil de gestionat pentru sistemul nostru de sănătate”, a adăugat Iohannis.

”Dragi români, pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricțiilor în perioada următoare ar duce la o creștere vertiginoasă de noi cazuri de infectare”, a mai precizat președintele.

”Stați acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital! Stați acasă pentru a ne putea recăpăta viața cât mai repede, altfel vom avea un val de îmbolnăviri și de decese foarte mare”, a avertizat Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

”Nu putem permite niciun pas înapoi”, a mai spus președintele României.

”Fiecare dintre noi suntem datori să punem umărul cu responsabilitate la trecerea peste această grea încercare. Cu toții vrem să ne recâștigăm viața pe care am avut-o înainte de izbucnirea acestei pandemii.

Fac un apel la toți cei care cred că lucrurile nu sunt atât de grave și continue să ignore reglementările autorităților: Nu păcăliți instituțiile statului, vă păcăliți singuri!

Nu vă expuneți și nu îi expuneți pe cei de lângă voi. Fiți responsabili și solidari”, a mai îndemnat șeful statului.

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Marţi, 14 aprilie 2020