Președintele Klaus Iohannis a mers cu bicicleta la serviciu

FOTO: Libertatea.ro
FOTO: Libertatea.ro

Președintele Klaus Iohannis a fost surprins miercuri dimineață de către jurnaliștii de la Libertatea în timp ce pedala dinspre reședința oficială Vila Lac 2 spre Palatul Cotroceni.

Șeful statului a ieșit la plimbare pe două roți prin Parcul Herăstrău și luni. Atunci s-a plâns de traficul din Capitală.

„Observând vremea splendidă de primăvară, am decis să fac o plimbare. Am constatat că primăvara Bucureştiul este frumos, dar traficul este infernal, indiferent de anotimp şi de vreme. Cred că aici se impun câteva măsuri foarte, foarte serioase, de îmbunătăţire şi a infrastructurii de trafic, dar şi a reglementărilor în trafic.

În rest, mi-aş dori să văd mai multă lume pe jos, mai multă lume pe bicicletă, dar cu timpul se întâmplă şi asta (…) Am făcut 3 minute de la reşedinţă şi până aici, m-am salutat cu câţiva şi am văzut feţe surprinse”, le-a spus Klaus Iohannis jurnaliştilor care l-au asşteptat la Arcul de Triumf.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a simțit lezată de declarațiile președintelui.

„Am ascultat declaraţia domnului preşedinte Klaus Iohannis. Apreciez că foloseşte bicicleta, sper că nu doar în acest scop, de a se întâlni cu presa la Arcul de Triumf, pentru că şi eu, şi familia mea folosim bicicleta.

Aş mai adăuga faptul că este regretabil modul în care domnul preşedinte, ca fost primar al Sibiului, face astfel de afirmaţii, ca o persoană care nu cunoaşte din interior administraţia publică locală”, a spus Firea, luni.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.