Klaus Iohannis a convocat CSAT. Când va avea loc ședința

Klaus Iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării, pentru a discuta propunerea Guvernului de rectificare a bugetului.

Ședința va fi organizată în 4 septembrie, cu toate că premierul Viorica Dăncilă ceruse convocarea de urgență a CSAT, pentru a putea adopta rectificarea bugetară.

Dăncilă spusese ieri, în prima sa intervenție după concediu, că președintele Klaus Iohannis ”nu a găsit deschiderea sau poate nu a avut timp” să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

Administrația prezidențială pierde 11 milioane de lei în urma rectificării bugetare

”Secretariatul Consiliului Suprem de Apărare a Țării a inițiat procedurile pentru emiterea unei hotărâri a Consiliului referitoare la rectificarea bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018, cu acordul individual al membrilor Consiliului, notificând în acest sens și Ministerul Finanțelor Publice în data de 21 august”, se menționează în comunicatul emis azi de Administrația Prezidențială.

Rectificarea bugetară efectuată de Guvern va scădea considerabil bugetul Administrației Prezidențiale.

”Întrucât nu toți membrii Consiliului au fost de acord cu avizarea propunerilor de rectificare, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru data de marți, 4 septembrie, ora 13:00, având înscrisă pe Ordinea de zi analiza propunerilor de rectificare a bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018”, mai precizează comunicatul emis de la Palatul Cotroceni.

Reprezentanții coaliției de guvernare PSD-ALDE spun că președintele întârzie în mod abuziv aprobarea rectificării bugetare.