Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale, la mare distanță de Dăncilă

alegeri prezidențiale 2019 turul 2
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis / Pagina de Facebook Viorica Dăncilă

Klaus Iohannis a câștigat turul al doilea al alegerilor prezidențiale, arată sondajul de opinie realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) la comanda postului de televiziune Digi 24.

Potrivit sondajului de opinie realizat de IRES la ieșirea de la urne, Klaus Iohannis, actualul președinte al țării, susținut de PNL, a obținut 66,5% din voturi.

Viorica Dăncilă, fostul premier al României, candidata PSD la alegerile prezidențiale, a obținut 33,5% din voturile românilor.

Potrivit Digi24, acest sondaj de opinie realizat la ieșirea de la urne ia în calcul și votul românilor din diaspora și este valabil pentru ora 20.00 ora României.

Sondajul Curs-Avangarde: 67% Iohannis, 33% Dăncilă

Exit poll-ul Curs-Avangarde realizat pentru ora 19.30, prezentat de postul de televizune Antena 3, și care include o estimare cu privire la votul din diaspora, arată astfel:

Klaus Iohannis – 67%
Viorica Dăncilă – 33%

Acest tur de scrutin a fost marcat de numărul uriaș de votanți din diaspora. Mai exact, dacă în primul tur de scrutin au votat aproximativ 675.000 de români din străinătate, acum numărul lor este – până la ora 21.00 – de peste 925.000 de oameni.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.