Kim Jong Un anunță o acțiune „surprinzătoare” împotriva SUA

FOTO: Dan Scavino Jr./ via Wikimedia Commons
FOTO: Dan Scavino Jr./ via Wikimedia Commons

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, a anunțat ridicarea moratoriului asupra testelor nucleare și testelor de rachete balistice intercontinentale și a promis o acțiune „surprinzătoare” împotriva Statelor Unite, informează agenția de stat nord-coreeană KCNA.

„Nu avem niciun motiv să continuăm a fi legaţi unilateral prin acest angajament”, a transmis KCNA, citând afirmaţiile făcute de Kim Jong Un în faţa conducerii partidului aflat la putere. „Lumea va descoperi într-un viitor apropiat o nouă armă strategică pe care o deţine Coreea de Nord”, a mai spus Jong Un.

În 2018, liderul de la Phenian spunea că nu mai are nevoie Coreea de Nord de teste nucleare și teste de rachete balistice intercontinentale. Înainte de acest anunț, nord-coreenii au efectuat șase teste nucleare și au lansat rachete capabile să atingă întreg teritoriul continental al Statelor Unite.

Declaraţiile lui Kim Jong Un preluate miercuri par să infirme diplomaţia nucleară din ultimii doi ani, preşedintele american, Donald Trump, amintind regulat „promisiunea” pe care i-ar fi făcut-o liderul nord-coreean.

Aceste declarații ale lui Kim Jong Un arată că negocierile cu Donald Trump ar fi într-un impas, după eșecul summit-ul din februarie, de la Hanoi.

În faţa Comitetului Central al Partidului Muncitorilor, Kim a subliniat că ţara este pregătită să trăiască în continuare sub regimul sancţiunilor internaţionale pentru a-şi păstra capacitatea nucleară.
„Statele Unite formulează exigenţe contrare intereselor fundamentale ale ţării noastre şi adoptă un comportament de infractor”, a spus el, citat de KCNA.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: