Cine este atacatorul din Londra care a intrat cu mașina în pietoni

atentat londra
Mașina folosită de Khalid Masood în timpul atacului (stânga). Polițistul britanic Keith Palmer (dreapta) este una dintre victimele atacatorului. Foto: Captură YouTube

Poliția londoneză a dezvăluit identitatea atacatorului care a ucis ieri 3 persoane în centrul Londrei.

Pe nume Khalid Masood, bărbatul avea 52 de ani și era cetățean britanic născut în această țară, anunță BBC.

Premierul britanic Theresa May anunțase mai devreme că atacatorul era britanic și că acesta a mai fost în atenția autorităților.

La ora actuală Khalid Masood nu se afla sub supravegherea autorităților. În trecut el a avut mai multe condamnări pentru acte de violență și posesie de arme. Khalid Masood a fost condamnat pentru prima dată în anul 1983, iar ultima oară în 2003 pentru că avea un cuțit asupra sa.

Nu a fost condamnat niciodată pentru acte de terorism.

Potrivit unor surse ale Sky News, Khalid Masood era profesor de limba engleză, era căsătorit și avea 3 copii.

În atac au murit polițistul britanic Keith Palmer, Aysha Frade, americanul Kurt Cochran, precum și atacatorul.

Statul Islamic a revendicat astăzi atentatul terorist de ieri din Londra. Amaq, agenția de presă a Statului Islamic, a anunțat că atentatul din capitala Marii Britanii a fost realizat de un membru al grupării.

Potrivit Amaq, atacatorul de la Westminster era un „soldat al Statului Islamic”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.