Ce se întâmplă cu salariile de la Kaufland după modificarea Codului fiscal

kaufland
Kaufland. Foto: Facebook Kaufland

Reprezentanții lanțului de hipermarketuri Kaufland au anunțat că salariile angajaților vor crește cu 1,5%.

Ca urmare a modificărilor legislative, începând cu data de 1 ianuarie 2018, Kaufland România preia contribuțiile aferente angajatorului în salariul brut al angajatului. Astfel, fiecare angajat Kaufland România va avea un salariu net mai mare, în medie cu 1,5%.

„Compania înțelege astfel să liniștească îngrijorările salariaților și familiilor acestora și îi asigură că, dincolo de schimbările legislative, firma face toate eforturile, cu fapte, pentru siguranța lor salarială”, a declarat Laura Iancu, director de resurse umane în cadrul companiei.

Ce beneficii primesc angajații Kaufland

Pe lângă tichete de masă și asigurarea voluntară de sănătate, Kaufland oferă avantaje care sprijină angajații să realizeze un echilibru sănătos între viața personală și cea profesională. Printre acestea se numără programul flexibil de lucru, cursuri de yoga, antrenamente de alergat cu traineri dedicați, sesiuni de terapie antifumat sau cursuri de nutriție, dar și abonamente la săli de sport, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

În funcție de vechimea în companie, angajații Kaufland primesc până la 27 de zile de concediu pe an.

Premierul Mihai Tudose a reacționat imediat după anunțul făcut de Kaufland.

„Apreciem faptul că oamenii de bună-credință și liderii de sindicat nu s-au lăsat păcăliți de „fostul” lor coleg, Bogdan Hossu. Acesta, mai nou, s-a transformat în liderul de sindicat al bancherilor și al unor oameni de afaceri, care vor să scoată bani din țară, fără să plătească impozite statului român, adică nouă, românilor, pentru sănătate, educație, infrastructură”, a scris premierul pe rețeaua de socializare Facebook.

În această săptămână Guvernul a adoptat modificările Codului fiscal, cea mai mare noutate fiind trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat. Schimbarea a dat naștere la foarte multe întrebări legate de salariile românilor, iar sute de oameni au ieșit în stradă să protesteze în Piața Victoriei din București.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.