Kaufland mărește substanțial salariile minime ale tuturor angajaților din România

kaufland
Kaufland. Foto: Facebook Kaufland

Lanțul de hipermarketuri Kaufland va majora veniturile angajaţilor săi la 3.300 de lei brut, adică 1.941 de lei net, relatează adevarul.ro.

De această majorare vor beneficia toţi cei peste 15.000 de salariaţi din România.

Noul venit minim porneşte de la suma de 3.300 de lei brut, și include tichetele de masă şi sporurile salariale. Acesta va intra în vigoare începând cu luna martie a anului 2019.

În România, salariul minim pe economie este de la 1 ianuarie 2.080 de lei brut, iar netul este de 1.263 de lei. Prin urmare, lanțul Kaufland le va oferi angajaților salarii minime cu 678 de lei mai mari decât cele stabilite de stat.

Tot la 1 martie 2019 va intra în vigoare şi noul contract colectiv de muncă, ce va aduce o creştere de până la 20% pentru ajutoarele în bani oferite angajaţilor cu ocazia diverselor evenimente din vieţile personale.

Kaufland oferă și terapie antifumat

Pentru copiii nou-născuţi ai angajaţilor Kaufland, compania va oferi pachete cu produse de igienă necesare unui bebeluş, din gama Bevola, marca proprie Kaufland.

Începând din primăvară va fi adoptat şi programul de recomandări, care îi recompensează cu suma de 1.000 lei brut, în anumite condiţii, pe angajaţii care recomandă în companie candidaţi potriviţi pentru posturile disponibile, mai notează sursa citată.

Compania continuă să ofere pentru echipa sa sesiuni de terapie antifumat şi anul acesta, iar începând din primăvară va organiza şi cursuri de nutriţie. Tot în luna martie, lanțul de hipermarketuri va organiza o campanie naţională de consult oftalmologic gratuit, accesibil tututor angajaţilor companiei.

Kaufland retrage de la vânzare o jucărie periculoasă pentru bebeluși

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.