Kaufland retrage de la vânzare o jucărie periculoasă pentru bebeluși

kaufland angajări la kaufland joburi la kaufland locuri de muncă kaufland ce salarii sunt la kaufland angajări kaufland angajări kaufland locuri de muncă
Foto: retailers.ro

Lanțul de hipermarketuri Kaufland retrage voluntar o jucărie pentru copii care ar putea fi periculoasă pentru bebeluși.

Este vorba despre produsul „Jucărie zornăitoare pentru bebeluși”, COD EAN 4337185357206, lot 1151870-1418 (lotul este inscripționat pe produs).

„În cazul acestui produs, în anumite condiții, clopoțelul zornăitor se poate detașa din interiorul jucăriei. În situația în care bebelușii sau copiii mici l-ar putea înghiți, există pericolul sufocării”, informează Kaufland într-un comunicat de presă.

Clienții care au achiziționat acest produs sunt rugați să acorde atenție informării și să nu îl mai folosească.

Kaufland retrage o jucărie zornăitoare

Cei care au cumpărat acest produs se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a-l returna și vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Kaufland le cere scuze clienților pentru situația creată.

Pentru informații, clienții au la dispoziție numărul de telefon al Centrului Relații Clienți, 0800 080 888, apelabil gratuit (număr apelabil doar din rețelele Orange, Vodafone, Telekom, Upc România şi RCS&RDS), de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00, iar sâmbăta în intervalul 08.00 – 17.00.

kaufland jucărie zornăitoare

Kaufland a retras un produs din somon afumat

Recent, hipermarketul Kaufland a retras și un produs alimentar de la vânzare. Este cazul unui produs din somon afumat (Ocean Fish Somon Afumat BlueShark 100g), pe care l-a retras producătorul (societatea Ocean Fish SRL).

Produsul din somon are următoarele date de identificare: lot 08032019, termen de valabilitate 08.03.2019, cod EAN 6420103901310.

Toți clienții care au cumpărat somonul afumat sunt rugați să îl consume și să îl returneze în magazin pentru a-și primi banii înapoi. Bonusul fiscal nu este necesar.

Somonul respectiv era infectat cu bacteria Listeria monocytogenes, care provoacă boala numită listerioză.

Unele persoane fac o formă a bolii asemănătoare gripei, prezentând simptome precum febră, dureri musculare, greață și vomă și dureri gastrice. De regulă, boala trece de la sine, însă poate prezenta un risc crescut pentru persoanele însărcinate sau pentru cele cu un sistem imunitar slăbit.

Listerioza poate duce și la complicații: șoc septic, meningită, encefalită, ulcer, pneumonie, infecții intrauterine sau cervicale la femeile însărcinate, care pot duce la avort spontan.

Listerioza poate fi fatală. În Uniunea Europeană, în anul 2014 au fost 2.161 de cazuri confirmate de listerioză, dintre care 210 fatale.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.