Kate Middleton a dezvăluit ca are cancer. Declarație emoționantă a Prințesei de Wales | VIDEO

kate middleton are cancer
Foto: Captură YouTube

Într-o declarație emoționantă, Kate Middleton a dezvăluit că are cancer.

Prințesa de Wales a spus că avea nevoie de timp ca să se împace cu această veste, precum și pentru a le spune copiilor ei: Prințul George, de 10 ani, Prințesa Charlotte, de 8 ani, și Prințul Louis, de 5 ani, înainte de a informa publicul.

Cancerul a fost descoperit cu ocazia unei intervenții chirurgicale abdominale majore într-o clinică din Londra, în luna ianuarie a acestui an.

Prințesa în vârstă de 42 de ani a spus că face „chimioterapie preventivă”, așa cum a recomandat echipa ei medicală. Tratamentul este la început.

Iată declarația completă a lui Kate Middleton:

„Am vrut să profit de această ocazie pentru a vă mulțumi, personal, pentru toate mesajele minunate de susținere și pentru înțelegerea voastră în timp ce mă recuperam după operație.

Au fost câteva luni incredibil de grele pentru întreaga noastră familie, dar am avut o echipă medicală fantastică care a avut mare grijă de mine, lucru pentru care sunt atât de recunoscătoare.

În ianuarie am fost supusă unei operații abdominale majore în Londra și la acea vreme se credea că starea mea nu este canceroasă. Operația a fost un succes. Cu toate acestea, testele efectuate după operație au constatat că era prezent și cancerul.

De aceea, echipa mea medicală m-a sfătuit să fac o rundă de chimioterapie preventivă și sunt acum în fazele incipiente ale acestui tratament.

Desigur, a fost un șoc imens, iar William și cu mine am făcut tot ce ne stă în putință pentru a procesa și a gestiona acest lucru în privat, de dragul tinerei noastre familii. După cum vă puteți imagina, acest lucru a durat ceva timp.

Mi-a luat timp să mă recuperez după o intervenție chirurgicală majoră pentru a începe tratamentul. Dar, cel mai important, ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte și Louis într-un mod potrivit pentru ei și să-i asigurăm că voi fi bine.

Așa cum le-am spus, sunt bine și devin din ce în ce mai puternică în fiecare zi, concentrându-mă pe lucrurile care mă vor ajuta să mă vindec, în mintea, trupul și spiritul meu.

A-l avea pe William alături de mine este, de asemenea, o mare sursă de confort și liniștire. La fel ca și dragostea, sprijinul și bunătatea care mi-au fost arătate de atât de mulți dintre voi. Înseamnă atât de mult pentru noi doi.

Sperăm că veți înțelege că acum, ca familie, avem nevoie de timp, spațiu și intimitate în timp ce îmi termin tratamentul.

Munca mea mi-a adus întotdeauna un sentiment profund de bucurie și aștept cu nerăbdare să revin când voi putea, dar deocamdată trebuie să mă concentrez pe recuperarea completă.

În acest moment, mă gândesc și la toți cei a căror viață a fost afectată de cancer. Pentru toți cei care se confruntă cu această boală, sub orice formă, vă rugăm să nu vă pierdeți credința sau speranța. Nu sunteți singuri.”

Vestea este o altă lovitură cruntă pentru familia regală, după ce și regele Charles a anunțat în luna februarie că suferă de cancer de pancreas.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.