Kamala Harris, cine este femeia aleasă de Joe Biden pentru a fi vicepreședintele SUA?

Kamala Harris. Foto: Wikimedia Commons

Joe Biden, candidatul democraților la alegerile prezidențiale din SUA care vor avea loc în noiembrie, a nominalizat-o pe senatoarea Kamala Harris pentru funcția de vicepreședinte. Ar fi prima femeie de culoare și de origine asiatico-americană nominalizată pentru acest rol.

Senatoarea din California, care are origini indiano-jamaicane, a fost procuror general al statului din vestul SUA, și a fost una dintre vocile cele mai puternice în ceea ce privește reforma din poliția americană, pe fondul protestelor anti-rasism din întreaga țară.

Joe Biden și președintele american în exercițiu, Donald Trump, se vor lupta pentru locul de la Casa Albă în 3 noiembrie.

Kamala Harris (55 de ani) și vicepreședintele american actual, Mike Pence, vor participa la o dezbatere electorală în 7 octombrie, la Salt Lake City, în statul Utah.

Doar alte două femei au mai fost nominalizate la funcția de vicepreședinte al SUA: Sara Palin, din partea republicanilor, în 2008, respectiv Geraldine Ferraro, în 1984, din partea democraților. Niciuna dintre ele nu a ajuns să ocupe a doua funcție în SUA.

”Este o luptătoare aprigă pentru drepturile celor mici și unul dintre cei mai buni funcționari publici ai țării”, a spus Joe Biden după ce a nominalizat-o pentru funcția de vicepreședinte.

Pe de altă parte, Kamala Harris crede că Joe Biden ”îi poate unifica pe americani, pentru că și-a petrecut viața luptănd pentru ei. Ca președinte, el va construi o Americă demnă de idealurile noastre”.