Jurnalista Viktoria Marinova ar fi fost asasinată de un român

Viktoria Marinova FOTO: Facebook
Viktoria Marinova FOTO: Facebook

Anchetatorii bulgari ar fi reținut un suspect în cazul uciderii jurnalistei bulgare Viktoria Marinova. Potrivit unor informații citate de presa bulgară, acesta ar fi cetățean român de origine ucraineană. A fost reținut pentru 24 de ore și i se verifică alibiul.

Viktoria Marinova, în vârstă de 30 de ani, a fost asasinată în localitatea bulgară Ruse, weekend-ul trecut. Potrivit cotidianului Dnevnik, jurnalista a fost bătută, violată și apoi ucisă.

Corpul ei a fost găsit într-o zonă greu accesibilă, plină de tufișuri, lângă Dunăre. Procurorii au spus că i-au fost furate telefonul mobil, cheile de la mașină, ochelarii și o parte din haine.

Site-ul de știri Rusemedia.bg, citat de Europa Liberă, spune că e posibil ca jurnalista să fi fost la jogging, mai ales că se antrena în ultima perioadă pentru o cursă.

Aceasta era reporter cu exepriență în televiziune și se afla în echipa de conducere a televiziunii TVN. Cu câteva luni în urmă a devenit gazda unei emisiuni de investigații denumită Detector.

Una dintre emisiuni se referea la mai multe cazuri legate de fraudarea unor fonduri europene de către companii private.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.