Jurnalista Emilia Șercan spune că a fost amenințată cu moartea

FOTO: Fundatia Friends for Friends
FOTO: Fundatia Friends for Friends

Jurnalista Emilia Șercan spune că a fost amenințată cu moartea. Ea a postat pe pagina sa de Facebook o captură cu un mesaj primit pe telefon. Emilia Șercan a făcut în ultimii ani mai multe anchete cu privire la plagiate în rândul unor înalți demnitari.

„De patru ani scriu aproape exclusiv despre tezele de doctorat plagiate ale unor oficiali ai statului, unii dintre cei mai puternici oameni din România fiind subiectul dezvăluirilor mele. Anchetele despre tezele de doctorat plagiate au expus o cutremurătoare rețea de complicități, putere, influență și bani construită pe impostură la cel mai înalt nivel al instituțiilor statului.

Până acum am fost înjurată, intimidată, urmărită, s-a încercat compromiterea mea, însă de data asta s-a trecut la un alt nivel.

Am încercat să îmi explic de de am primit aceste amenințări: dezvăluirile legate despre Academia de Poliție, așa cum am scris în penultima mea anchetă publicată pe PressOne, riscă să lase instituția fără o bună parte dintre profesorii care au doctoratele susținute acolo și care, cel mai probabil, sunt și ele plagiate. Pentru un profesor, o teză de doctorat plagiată înseamnă încheierea carierei academice”, scrie Emilia Șercan.

Jurnalista mai spune că mesajul sugerează că amenințarea este legată de subiectele la care lucrează acum. A depus o plângere la Poliția Capitalei o plângere și au fost informați despre amenințări ministrul de Interne și șeful IGPR.

„De nenumărate ori mi s-a spus în acești ani că am curaj, iar replica mea, spusă în glumă, a fost că nu știu dacă este curaj sau inconștiență. Un jurnalist nu trebuie să își pună vreodată problema în termeni de curaj sau frică, ci în termeni de adevăr și interes public, singurele lucruri pe care trebuie să le slujească. Iar atâta timp cât adevărul este de parte lui nu trebuie să îi fie frică de nimeni și de nimic”, mai adaugă Emilia Șercan, care mai spune și că a cenzurat o parte din conținutul mesajului pentru a-i proteja pe cei apropiați.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.