Jurnalista Elena Lasconi intră în politică și vrea să devină primar

FOTO: Elena Lasconi/Facebook
FOTO: Elena Lasconi/Facebook

Jurnalista Elena Lasconi se desparte de postul de televiziune Pro TV, după 25 de ani, și va candida la Primăria Câmpulung Muscel, din partea USR.

„25 de ani la PROTV în 6 minute. Astăzi mă despart de familia mea (și nu spun vorbe mari), de prietenii mei și mă încearcă un sentiment contradictoriu. Mă doare sufletul pentru că iubesc această meserie și îmi iubesc colegii enorm.

Sunt însă emoționată și hotărâtă să fac această shimbare pentru oamenii și locul pe care îl iubesc: Câmpulung Muscel. Simt că e cea mai curajoasă decizie din viața mea dar și cea mai grea. Iar Câmpulung va fi cel mai tare oraș din România”, a scris Elena Lasconi pe pagina sa de Facebook.

Postarea este însoțită și de un filmuleț, un scurt rezumat al carierei sale în televiziune.

Într-un interviu pentru Adevărul, Elena Lasoni spune că a ales Câmpulung pentru că iubește oamenii din acest oraș, tradiția, și istoria locului.

„Eu iubesc Câmpulungul, renunţ la cariera mea pentru a aduce municipiul în secolul XXI şi a schimba viaţa oamenilor in bine. Refuz să mai fac parte din categoria oamenilor care se plâng de cine ne conduce. Vreau şi pot sa fac ceva cu adevărat important şi tocmai de aceea am nevoie de o echipă bună.

Dacă voiam sa «bifez» o carieră politică era simplu să iau in calcul europarlamentarele sau alegerile parlamentare. Eu am ales Câmpulung, un oraş fără miză, pentru că iubesc oamenii de aici, tradiţia, istoria.

Putem schimba România începând chiar cu un oraş mic, precum Câmpulung. Pentru că aici este un potenţial extraordinar. De ce nu s-ar putea vorbi despre Câmpulung cum se vorbeşte despre Oradea şi Cluj? De ce trebuie să fim comparaţi cu Caracal???

În perioada interbelică, băile de la Câmpulung erau comparate cu cele de la Davos sau Evian. Şi e doar un exemplu”, declara Elena Lasconi la finalul anului trecut, într-un interviu pentru Adevărul.

Elena Lasconi locuiește în Câmpulung Muscel de aproximativ 15 ani.