Jurnalist New York Times împușcat mortal în Ucraina

Brent Renaud. Foto: Poliția din Kyiv

Poliția din Kyiv a anunțat că un jurnalist al publicației americane „The New York Times” a fost împușcat mortal în Irpin, un oraș aflat aproape de capitala Ucrainei, relatează „Deutsche Welle”.

Anunțul că jurnalistul Brent Renaud a fost împușcat a fost făcut de Andriy Nebytov, un reprezentant al poliției. El a publicat imagini cu trupul jurnalistului, cu legitimația lui de presă și pașaportul său.

Jurnalistul, specializat în realizarea de filme despre impactul războiului asupra civililor, era câștigător a numeroase premii și avea o experiență de peste două decenii.

Un coleg al lui Brent Renaud a fost rănit și a fost dus la spital. El a povestit că s-a tras asupra sa în timp ce era într-o mașină.

Paul Ronzheimer, un jurnalist al publicației germane „Bild”, a surprins momentul în care colegul lui Renaud era evacuat pe o targă.

„Un jurnalist american în vârstă de 51 de ani a fost ucis astăzi în Irpin, o suburbie a Kievului. Colegul său, cu care călătorea, a fost rănit și salvat. Videoclipul pe care l-am făcut sub pod arată evacuarea colegului rănit”, a scris Ronzheimer pe Twitter.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.