Jurnalist agresat de cei care îl așteptau pe Dragnea: ”Mi-a băgat cotul în stomac”

Bărbatul care l-a agresat pe jurnalist, potrivit Gazetei de Sud. Foto: Gazeta de Sud

Un jurnalist de la Gazeta de Sud, Bogdan Grosereanu, a fost agresat, miercuri, 22 mai, fizic și verbal, de două persoane care îl așteptau pe Liviu Dragnea să participe la inaugurarea drumului expres Craiova – Pitești.

Liviu Dragnea a fost huiduit de un grup de câteva persoane, iar jurnaliștii prezenți la fata locului, printre care și Bogdan Grosereanu, au filmat ceea ce se întampla.

Nemultumiți că sunt filmați, 2 indivizi din grupul lui Liviu Dragnea l-au bruscat pe jurnalist și i-au spus să nu mai filmeze. Unul dintre ei i-a pus mâna pe cameră, iar celălalt l-a lovit cu cotul în stomac și i-a zis “Marș de aici!”.

Potrivit publicației ”Gazeta de Sud”, unul dintre ei este șeful secției de drumuri județene din Gorj, Ion Tudor.

Bărbatul în cămașă cu carouri roșii și albe, cel care l-a lovit cu cotul pe jurnalist și i-a spus “Marș de aici!”, nu a putut fi identificat de ziariștii de la ”Gazeta de Sud”. Aceștia fac un apel la persoanele care l-ar putea recunoaște pe agresor.

“I-am spus că sunt jurnalist și că îmi fac meseria. Mi-a băgat cotul în stomac și mi-a spus să plec acasă”, a spus jurnalistul.

În ultimul timp au fost mai multe cazuri în care jurnaliști care își făceau meseria au fost agresați de simpatizanți ai PSD-ului.

De exemplu, Roxana Costaș, o jurnalistă din Iași care a fost prezentă la mitingul PSD din oraș, a fost lovită de un simpatizant PSD cu o pancartă.

Jurnalista îi filma pe simpatizanții PSD la finalul mitingului, în timp ce plecau din piață. La un moment dat, în clipul publicat pe rețeaua de socializare Facebook, se vede cum un bărbat cu o pancartă vine spre ea și o lovește.

„Da’ ce faci cu asta”, i-a zis susținătorul PSD, referindu-se la telefonul pe care femeia îl folosea ca să filmeze.

„Clipul s-a oprit pentru că m-au luat la bătaie susținătorii lui Dragnea”, a scris apoi jurnalista pe Facebook. Ea a mai spus că a fost lovită cu pancarta în cap.