Juncker a criticat dur Guvernul condus de Viorica Dăncilă

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, în contextul în care România urmează ca de la 1 ianuarie să preia șefia UE, că țara este „bine pregătită din punct de vedere tehnic”, dar „guvernul de la București nu a înțeles pe deplin ce înseamnă să dețină președinția asupra țărilor UE”.

„Pentru o acțiune prudentă e nevoie și de disponibilitatea de a-i asculta pe alții, ca și de o puternică voință de a subordona acestora, propriile preocupări. Aici am unele îndoieli”, a declarat Juncker, potrivit Welt.de.

Potrivit Welt.de, președintele CE a mai spus și că „un front unit este necesar acasă pentru a promova unitatea Europei în timpul președinției Consiliului”.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a declarat că afirmațiile președintelui Jean-Claude Juncker confirmă că UE nu mai are încredere în guvernul Dăncilă și că președinția Consiliului UE e ca o finală a Ligii Campionilor, iar PSD trimite pe teren o echipă retrogradată din Teleorman.

Într-un mesaj postat sâmbătă pe Facebook, Eugen Tomac spune că ultimul semnal de alarmă vine de la președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, care afirmă că Guvernul de la Bucureşti încă nu a înţeles deplin ce înseamnă prezidarea ţărilor Uniunii Europene.

„În traducere liberă, el acuză Executivul de incompetență și analfabetism funcțional și confirmă faptul că liderii europeni nu mai au niciun fel de încredere în cei care s-au cocoțat în fruntea țării.

E momentul ca fiecare dintre noi să conștientizeze cât de important este să mergem la vot și să alegem ca valorile europene să ne ghideze în continuare”, afirmă liderul PMP.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.