Cel mai mare hotel de gheaţă din lume GALERIE FOTO

hotel_de_gheata_1
Hotelul de gheaţă din Jukkasjarvi este cunoscut drept cea mai mare unitate turistică construită exclusiv din aceste inedite materiale: gheaţă şi zăpadă.

Se întinde pe 6.000 de metri pătraţi. În fiecare an, arhitectura hotelului este schimbată, pentru ca turiştii să fie de fiecare dată surprinşi de ceea ce găsesc la hotelul de gheaţă de la Jukkasjarvi.

În fiecare an, se primesc sute de idei pentru amenajarea hotelului, iar un juriu alege 50 de specialişti pentru a crea biserica, recepţia, barul de gheaţă, holul principal şi camerele.

Când vine primăvara, hotelul de gheaţă dispare, apa rezultată ajungând în râul Torne. Hotelul de gheaţă rezistă doar cinci luni, din decembrie până în aprilie. Este considerat una dintre cele Şapte Minuni ale Suediei.

Hotelul de gheaţă din Jukkasjarvi este şi primul hotel de acest fel din lume, fiind construit pentru prima dată în 1990. De atunci, hotelul de gheaţă a fost reclădit an de an. El se află la 17 km de Kiruna, oraş din Laponia suedeză. An de an, un număr uriaş de turişti vin să vadă hotelul de gheaţă de la Jukkasjarvi. Un mare avantaj turistic este că există curse aeriene directe din Londra în micuţul oraş Kiruna.

Şi România are un astfel de hotel de gheaţă, la Bâlea Lac.

Iată imagini din interiorul hotelului de gheaţă Jukkasjarvi, de-a lungul anilor

hotel_de_gheata_2

hotel_de_gheata_3

hotel_de_gheata_4

hotel_de_gheata_5

hotel_de_gheata_6

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: