Județul în care au fost cele mai puține cazuri de coronavirus până acum

FOTO: Roamata/Wikimedia Commons
FOTO: Roamata/Wikimedia Commons

Satu Mare a raportat doar 82 de cazuri de coronavirus de când a început epidemia în România. Județul de la graniță, cu aproape 400.000 de locuitori, a înregistrat cele mai puține cazuri, în condițiile în care este tranzitat zilnic de mii de persoane care ajung la punctele de frontieră.

„Un rol important l-a jucat modul în care am reușit să efectuăm rapid anchetele epidemiologice, să depistăm rapid sursa focarelor. Și, nu în ultimul rând, răspunsul pozitiv al populației, care a înțeles să respecte indicațiile specialiștilor”, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică, Macrina Mihai pentru PresaSM.

Prefectul spune că a luat decizia de a organiza convoiaie bine securizate, pentru cei care au venit din străinătate.

„Sunt mii de persoane ce intră zilnic în ţară prin Satu Mare şi care ar fi trebuit băgate în carantină la noi în judeţ. Vă daţi seama ce ar fi însemnat asta? (…) Şi am luat decizia de atunci să organizăm convoaie bine securizate, care să meargă cu aceste persoane spre localităţile de domiciliu”, a declarat și prefectul Radu Bud, citat de Libertatea, precizând că de ajutor a fost și înființarea unui laborator pentru testare COVID-19, care furnizeză rezultatele analizelor în câteva ore.

În România s-a înregistrat, sâmbătă, un nou record de cazuri noi de infecții. 698 de noi cazuri au fost raportate în 24 de ore. În aceeași zi, Botoșani, Sălaj și Satu Mare au fost singurele județe care nu au înregistrat niciun caz.

În intervalul 10.07.2020 (10:00) – 11.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 24 decese (16 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Botoșani, Brașov, Buzău, Dolj, Galați, Maramureș, București, Olt, Prahova și Sibiu.

FOTO: Roamata/Wikimedia Commons

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.