Județul Ilfov, cel mai mare focar de COVID-19 din România

Incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile la mia de locuitori a ajuns la 6,78 în județul Ilfov, liderul momentului între regiunile administrative românești în ceea ce privește epidemia de COVID-19.

Numărul județelor aflate în scenariul roșu, unde incidența e mai mare de 3 cazuri noi la mia de locuitori, crește alarmant.

După Ilfov, în top urmează, județele Timiş, Bucureşti, Braşov, Cluj, Hunedoara, Constanţa, Alba, Sălaj şi Arad.

Potrivit datelor publicate azi, incidența virusului la nivel național este de 3,82 cazuri noi la mia de locuitori în ultimele două săptămâni.

Singurele județe aflate încă în scenariul verde, cu sub 1,5 cazuri noi sunt Buzău, Harghita, Suceava, Vaslui și Vrancea, însă în cazul acestora numărul testelor efectuate este extrem de redus.

Până astăzi, 22.268 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, 60 în ultimele 24 de ore.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 confirmate în România de la începutul pandemiei a depășit azi pragul de 900.000.

808.754 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.743 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.