Județul care nu are confirmat niciun caz de infecție cu noul coronavirus

FOTO: iira116/Pixabay.com
FOTO: iira116/Pixabay.com

În județul Harghita nu s-a confirmat, până pe 31 martie, niciun caz de infecție cu noul coronavirus, potrivit Instituției Prefectului, citată de Agepres.ro.

Reprezentanții Prefecturii spun că în spitalele din județ se află internate mai multe persoane care prezintă simptome de răceală și cărora li se fac și teste pentru coronavirus, dar nu a fost prezentat numărul acestora.

142 de persoane se află în carantină în județul Harghita, mai multe cu 28 decât pe 30 martie. În autoizolare sunt 1.957 de persoane, în scădere cu aproape 400 față de ziua de luni, când 2.351 de persoane erau izolate la domiciliu.

Până astăzi, 31 martie, pe teritoriul României au fost confirmate 2.245 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 220 au fost declarate vindecate și externate (81 la București, 55 la Timiș, 20 la Iași, 16 la Caraș-Severin, 11 la Constanța, 10 la Prahova, 7 la Dolj, 5 la Brașov, 4 la Cluj, 4 la Galați, 2 la Bihor, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba, 1 Argeș).

Totodată, până acum, 69 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu și Ialomița, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 293 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 62 de pacienți, dintre care 36 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este deocamdată staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 11.576 de persoane. Alte 123.577 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 24.654 de teste.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.