Județele în care sunt mai mulți pensionari decât angajați

FOTO: Surprising_SnapShots/Pixabay.com
FOTO: Surprising_SnapShots/Pixabay.com

Potrivit celor mai recente date ale Institutului Național de Statistică (INS), în 2023 numărul de pensionari a fost de 4,89 de milioane, cu 24.000 mai mic față de 2022. Raportul dintre numărul mediu al pensionarilor de asigurări sociale de stat și cel al angajaților a fost de 8 la 10.

Cel mai mare număr de salațiați la numărul de pensionari se înregistrează în Buzurești și județul Ilfov. Aici sunt doar 4 pensionari la 10 angajați.

La polul opus se află județele Vaslui și Teleorman. În Vaslui sunt 14 pensionari la 10 salariați, iar în Teleorman sunt 15 pensionari la 10 salariați.

Conform statisticii oficiale, în intervalul aprilie – iunie 2024, pensia medie de asigurări sociale de stat a ajuns la 2.292 lei, iar raportul dintre pensia medie nominală netă de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit şi contribuţii de asigurări sociale de sănătate) şi câştigul salarial mediu net a fost de 50,4%, comparativ cu 52,4% în primele trei luni ale anului.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.