TOP. Județele cu cea mai mare rată de promovare la Evaluarea Națională

Județele cu cea mai mare rată de promovare
Sursa: Ministerul Educației Naționale

Județele cu cea mai mare rată de promovare. Brăila este județul cu cea mai mare promovabilitate la Evaluarea Națională 2018. În acest județ, 89,5% dintre elevi au obținut medii mai mari de 5.

Județele cu cea mai mare rată de promovare – TOP 5

Județul Brăila este urmat în topul județelor care fac performanță de Cluj (cu o rată de promovare de 87,8%), Prahova (86,7%), de capitală (în București promovabilitatea a fost de 86,1%) și Galați (83,5%).

Cele 4 județe și capitala sunt singurele unde rata de promovare este de peste 80%. Niciun județ nu a reușit să obțină o rată de promovare de peste 90%.

Județele cu cea mai mare rată de promovare vs județele codașe

La polul opus, pe penultimul, respectiv pe ultimul loc, se află județele Teleorman (56,8% rată de promovare) și Giurgiu (56,6).

Rata de promovare la Evaluarea Națională din acest an este de 73,5%. Prin urmare, aproape 3 sferturi dintre elevii care au susținut în acest an Evaluarea Națională au promovat examenul, obținând medii peste 5 (cinci).

Aceasta este rata de promovare de dinainte de soluționarea contestațiilor.

Anul trecut, rata de promovare înainte de soluționarea contestațiilor a fost de 76,9%. După recorectarea lucrărilor, rata de promovare a crescut cu 0,10% (de la 76,9% la 77%).

În 2018, 319 candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece). În București, au fost 53 de medii de 10 după publicarea primelor rezultate la Evaluare Națională 2018. 5 dintre acești 53 de elevi sunt absolvenți ai școlii numărul 195 (cunoscută și ca Școala Hamburg).

Rezultatele obținute de elevi pot fi consultate AICI.

Contestaţiile pot fi depuse în cursul zilei de marți, 19 iunie, în intervalul orar 14:00 – 19:00, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 23 iunie.

Rezultatele finale vor fi publicate atât la avizierul unităților de învățământ, cât și online, pe site-ul evaluare.edu.ro.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.