Judecătorii din Malta au decis să-l extrădeze pe Paul al României

Prințul Paul de România. Foto: Twitter

Judecătorii din Malta din faza de apel au decis să-l extrădeze pe Paul al României, după ce în primă fază, au respins cerea făcută de autoritățile din țara nostră.

Decizia a fost anunțată de ministrul român al Justiției, însă trebui precizat că nu este una definitivă.

Gorghiu a anunţat că instanţa de fond din Malta a hotărât predarea lui Paul-Philippe al României, condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu.

„Este o decizie așteptată de Ministerul Justiției și de statul român, care face constant eforturi pentru aducerea fugarilor în țară. Hotârârea nu este definitivă, poate fi atacată.

Mulțumesc colegilor de la Ministerul Justiţiei, Administrația Națională a Penitenciarelor, instanței de executare şi tuturor autorităţilor care şi-au adus aportul pentru ca aceasta să fie soluţia”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Până la jumătatea lunii iunie, au fost aduși în țară 383 de fugari, a adăugat ministrul.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.