Sentință în procesul lui Dragnea. Condamnări în dosarul angajărilor fictive

liviu dragnea abuzul în serviciu
Foto: Pagina de Facebook Liviu Dragnea

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au dat astăzi sentința în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, în care este inculpat și Liviu Dragnea, liderul PSD. Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și șase luni pentru instigare la abuz în serviciu. 

Iată deciziile judecătorilor:

 • Liviu Dragnea, fost șef al Consiliului Județean Teleorman – 3 ani și șase luni de închisoare cu executare. 
 • Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea – procesul penal a încetat împotriva sa pentru că a achitat prejudiciul și se aplică o amendă de 1.000 de lei;
 • Anisa Stoica, fost secretară-șefă PSD Teleorman – 1 an cu suspendare;
 • Adrian Botorogeanu, fostă secretară PSD Teleorman – 2 ani cu suspendare;
 • Gheorghe Nicușor, fost șef DGASPC Teleorman – 1 an de închisoare cu suspendare;
 • Claudiu Balaban, fost șef de serviciu la DGASPC Teleorman – 3 ani de închisoare cu suspendare;
 • Valentina Marica, fost șefă de serviciu DGASPC Teleorman – 3 ani cu suspendare;
 • Ionel Marineci, fost șef serviciu DGASPC Teleorman – 3 ani suspendare;
 • Floarea Alesu, fosta șefă DGASPC Teleorman – 3 ani și 7 luni cu executare;
 • Olguța Șefu, fost director executiv adjunct al DGASPC Teleorman – 3 ani cu suspendare;
 • Rodica Milos , fostul director executiv al DGASPC Teleorman – 3 ani cu suspendare.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată tot la Înalta Curte de Casați și Justiție, la completul de cinci judecători.

La ultimul termen, procurorii DNA au cerut o condamnare de 7 ani de închisoare pentru Liviu Dragnea, inculpat în dosar.

Aceeași pedeapsă a fost cerută și pentru alți doi inculpați din dosar – Floarea Alesu și Olguța Șefu. În cazul Bombonicăi Prodana, fosta soție a liderului PSD, DNA a solicitat ca instanța să ia act de încetarea procesului penal ca urmare a achitării prejudiciului.

Liviu Dragnea a fost audiat aproximativ trei ore pe 21 martie și a susținut că este nevinovat și că împotriva sa nu există probe în acest proces, ci doar „bârfe spuse la șpriț”.

Procurorii DNA susțin că în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

„În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”, susțin procurorii DNA.

La termenul de pe 15 februarie, trei inculpați și-au recunoscut vinovăția în acest dosar. La termenul din 21 martie, Bombonica Prodana, fosta soție a liderului PSD, a transmis prin avocatul său un document prin care anunță instanța de judecată că a plătit prejudiciul în acest dosar, de peste 108.000 de lei, și a cerut în acest fel încetarea procesului în ceea ce o privește.