Jos hainele groase! Ce temperaturi anunță meteorologii pentru această săptămână

FOTO: Iris Wijngaarden/Wikimedia Commons
FOTO: Iris Wijngaarden/Wikimedia Commons

Meteorologii anunță că va fi vreme capricioasă în aproape toată țara până miercuri dimineață. Va ploua și va fi vânt, iar la munte și în Maramureș vor predomina ninsorile.

În Carapații Orientali, Munții Apuseni și la altitudini mari în Carpații Meridionali se va depune un strat consistent de zăpadă.

În Crișana și Transilvania, în urma precipitațiilor mixte s-ar putea forma polei, potrivit unei informări transmise de Administrația Națională de Meteorologie.

În vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi la munte vor fi, de marţi până miercuri dimineaţă, precipitaţii moderate cantitativ şi se vor cumula local 10-15 litri pe metru pătrat, iar pe arii restrânse peste 25 de litri pe metru pătrat.

Vântul va avea intensificări în zona de munte, cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră, iar pe creste rafalele vor depăşi 70-80 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând ninsoarea.

Intensificări ale vântului vor fi şi în restul ţării, local şi temporar cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră.

Însă, de joi vremea se schimbă brusc. Temperaturile maxime ar putea ajunge chiar și la 18 grade Celsius. De asemenea, temperaturile pozitive vor fi și pe timpul nopții.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.