Johnson & Johnson anunță testarea unui vaccin anti-coronavirus

FOTO: Dimhou/Pixabay.com
FOTO: Dimhou/Pixabay.com

Compania americană Johnson & Johnson a anunțat un parteneriat cu o agenție guvernamentală a SUA pentru finanțarea cu un miliard de dolari a cercetării și dezvoltării unui vaccin anti-coronavirus. Anunțul companiei este citat de TechCrunch, CNN și Forbes.

Cercetătorii și-au propus să înceapă testele clinice pe oameni în luna septembrie, iar primele doze ar urma să fie gata la începutul anului viitor, transmite compania Johnson & Johnson.

Prin parteneriatul dintre compania americană și Biomedical Advanced Research and Development Authority, din cadrul Departamentului american al Sănătății, se dorește producția a unui miliard de doze de vaccin începând de anul viitor.

La cercetări au participat și specialiști ai Institutului de studii medicale Rega din Belgia.

Johnson & Johnson mai transmite că a început cercetările pentru acest vaccin din luna ianuarie, iar în acest moment, pe lângă vaccinul principal aflat în teste, mai are și două soluții de rezervă.

Mai multe companii farmaceutice și laboratoare de cercetare din întreaga lume lucrează la dezvoltarea de tratamente și vaccinuri anti coronavirus.

În SUA, oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Kaiser Permanente Washington din Seattle au început un studiu în prima etapă a unui vaccin COVID-19 dezvoltat în timp record, potrivit Associated Press.

Un alt vaccin ar putea fi realizat de Inovio Pharmaceuticals. Este de așteptat ca aceștia să înceapă propriul studiu pe oameni în aprilie în SUA, China și Coreea de Sud.

Unele vaccinuri împotriva noului coronavirus dezvoltate de universităţi din China ar urma să ajungă în cel mai scurt timp în faza de teste clinice sau ar putea fi chiar puse la dispoziţie pentru utilizare în situaţii de urgenţă, potrivit agenției chineze Xinhua, citată de Agerpres.ro.

FOTO: Dimhou/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.