Joe Biden va fi noul președinte al SUA. Unde se află Donald Trump acum

FOTO: Wikimedia Commons
FOTO: Wikimedia Commons

Joe Biden va deveni al 46-lea președinte al Statelor Unite, anunță presa din SUA. Joe Biden, care avea 253 de voturi electorale, a câștigat scrutinul din Pennsylvania, obținând încă 20 de voturi electorale, astfel încât democratul depășește pragul de 270 de voturi necesar pentru a-i fi proclamată victoria.

Prima reacție a lui Joe Biden, după ce mai multe canale media l-au desemnat drept câștigător al alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie, a venit pe Twitter și a fost la fel de ponderată precum au fost și declarațiile publice ale fostului vicepreședinte din ultimele zile.

„America, sunt onorat că m-ai ales pe mine să conduc țara noastră măreață. Ne așteaptă o muncă grea, dar vă promit aceasta: voi fi președintele tuturor americanilor – fie că ați votat pentru mine sau nu. O să fiu la înălțimea încrederii pe care mi-ați acordat-o”, au fost primele cuvinte ale lui Joe Biden, într-o aluzie ușor ironică la expresia favorită a lui Donald Trump.

Anunțul l-a surprins pe actualul președinte în exercițiu, Donald Trump, la Trump National Golf Club din Sterling, Virginia.

Este cea de-a 410-a zi petrecută de Trump la una dintre proprietățile sale, de la preluarea mandatului, acum 4 ani. De asemenea, este a 299-a zi pe care a petrecut-o la un club de golf, conform numărătorii făcute de CNN.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.