Joe Biden va fi contracandidatul lui Donald Trump. Bernie Sanders s-a retras

Joe Biden FOTO: White House
Joe Biden FOTO: White House

Senatorul american Bernie Sanders a anunțat că se retrage din cursa prezidențială a Partidului Democrat, potrivit CNN. Prin această retragere, Joe Biden devine singurul candidat pentru nominalizarea Partidului Democrat în cursa pentru Casa Albă.

Zilele trecute, Donald Trump a spus că a avut o conversație la telefon cu Joe Biden. Președintele a spus că a fost o „discuție amicală”.

„Am avut avut o conversație cu adevărat genială, călduroasă. Mi-a prezentat punctul său de vedere și am înțeles perfect asta și am avut pur și simplu o conversație amicală”, a declarat Donald Trump, într-o conferință de presă.

Joe Biden a făcut mai multe sugestii cu privire la măsuri pe care administrația americană le poate lua în prezent pentru a răspunde pandemiei de coronavirus, a anunțat, într-un comunicat, o reprezentantă a campaniei lui Biden.

Joe Biden a fost al 47-lea vicepreședinte al Statelor Unite, în mandatul lui Barack Obama. Înainte de această numire a fost senator al statului Delaware începând cu 1973.

La 3 ianuarie 1973, Biden a devenit senator, avea 30 de ani (vârsta minimă pentru a deveni un senator american) și astfel el a devenit al șaselea cel mai tânăr senator din istoria Statelor Unite. Biden a fost ulterior ales de șase ori, în alegerile din 1978, 1984, 1990, 1996, 2002 și 2008, obținând de obicei aproximativ 60 la sută din voturi.

Joe Biden s-a căsătorit în 1966 cu Neilia Hunter, iar împreună au avut doi copii. O tragedie a zguduit viața familiei Biden. Soția sa a murit, alături de fetița lor în vârstă de 13 ani, în urma unui accident rutier.

În 1977, Joe Biden s-a recăsătorit cu o profesoară, Jill Jacobs, cu care are o fiică.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.