Joe Biden: Războiul lui Putin în Ucraina nu va fi niciodată o victorie. A eșuat

FOTO: Joe Biden/Facebook
FOTO: Joe Biden/Facebook

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, spune că Vladimir Putin „a eșuat” în planul său de a ocupa rapid Ucraina și de a destabiliza puternic NATO, UE și SUA. Acesta mai spune că „războiul lui Putin împotriva Ucrainei nu va fi niciodată o victorie”.

„Războiul lui Putin împotriva Ucrainei nu va fi niciodată o victorie”, a transmis Joe Biden, într-un mesaj pe Twitter.

Preşedintele american afirmă că Vladimir Putin „spera să domine Ucraina fără luptă, spera să rupă determinarea europeană, spera să slăbească Alianţa transatlantică, spera să destrame America”.

Acesta a reafirmat determinarea NATO de a apăra ţările membre.

„Vreau să fiu clar: vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO cu toată puterea unei Alianţe unite, dar nu vom duce un război împotriva Rusiei în Ucraina”, a mai afirmat liderul american.

El a reafirmat totodată că o confruntare directă între NATO şi Rusia reprezintă Al Treilea Război Mondial, lucru care trebuie prevenit cu orice preţ.

De asemenea, Biden a anunţat că a vorbit din nou cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, despre situaţia din teren, despre noi măsuri pregătite pentru a sancţiona Rusia şi despre sprijinul care mai poate fi acordat Ucrainei.