6 jocuri cu LEGO de succes, care o să-ți învețe copilul cum să colaboreze cu cei din jur

jocuri cu lego
Foto: lego.com

Create pentru a-i inspira pe cei mici, aceste jocuri cu LEGO s-au dovedit de-a lungul timpului unele dintre cele mai de succes jucării, alături de care copiii pot nu doar să construiască și să se distreze, ci și să învețe și să își lase imaginația să zburde.

Astfel de jocuri cu LEGO sunt perfecte atât în zilele în care copilul se joacă singur, precum și atunci când se joacă în grupuri mai mari de copii, la grădiniță sau la o petrecere aniversară. Atunci când copilul construiește alături de prieteni, el învață o mulțime de abilități, ca de exemplu cum să colaboreze și cum să interacționeze cu ceilalți copii din echipă.

În plus, fiind atât de diverse, aceste jocuri cu LEGO pot fi reinventate oricând: totul ține de imaginația copilului.

Atunci când alegeți jocuri LEGO pentru copilul vostru, nu uitață să țineți cont și de recomandarea de vârstă. Anumite jocuri sunt mai tehnice și mai complexe și le sunt recomandate copiilor de 12-14 ani. De asemenea, deoarece conțin piese mici ce pot fi înghițite, astfel de jocuri cu LEGO nu le sunt recomandate copiilor sub 3 ani.

Iată în continuare câteva dintre cele mai de succes jocuri cu LEGO, pe care le puteți testa alături de copii:

1. Lego Star Wars. De la navele folosite de Jedi la distrugătoarele Imperiului, sau de la îndrăgiții roboței la soldații Ordinului Întâi, jocurile LEGO dedicate seriei de filme Star Wars sunt cadoul ideal pentru copiii pasionați de filme science fiction, cărora le place să viseze la aventuri intergalactice și la călătorii spre lumi îndepărtate.

De asemenea, sunt perfecte pentru copiii cărora le place să se împartă în „tabere” atunci când se joacă: Jedi versus Imperiu, Luke Skywalker versus Darth Vader etc.

jocuri cu lego

Jocuri cu LEGO pentru copiii pasionați de mașini

2. Pentru pasionații de mijloace de transport, seria LEGO City este un vis devenit realitate. Copiii vor putea construi camionete, rulote, mașini de pompieri, elicoptere, trenuri, mașini de viteză, vapoare, străzi, intersecții, nave de patrulare sau avioane.

Aceeași serie le dă posibiltatea celor mici și să construiască baze, cartiere sau orașe: un laborator mobil în junglă sau o plajă la marginea unui oraș.

jocuri cu lego

3. Jocuile din seria LEGO Friends, în schimb, le sunt dedicate mai degrabă copiilor care nu simt nevoia de a se juca cu figurine de acțiune și cu mașini, ci cărora le place să construiască o casă pentru o familie, o stațiune de schi sau o bază de echitație. Sunt perfecte pentru jocurile „de-a mama și de-a tata”, în care copiii își împart atribuțiile dintr-o familie cu părinți, bunici, frați, surori etc.

Din această serie fac parte Standul de artă al Emmei, Casa Prieteniei, Piscina de vară din Heartlake, Spitalul din Heartlake, Spectacolul din parc al Andreei, Patinoarul stațiunii de iarnă, Pizzeria Heartlake sau Clubul de călărie din Heartlake.

jocuri cu lego

Jocuri cu LEGO pentru copiii pasionați de super-eroi

4. Îndrăgiții super-eroi din filme prind viață în seria LEGO Superheros: Batman, Harley Quinn, Rhino, Sandman, Thor, Loki, Spiderman, Iron Man, Hulk, Căpitanul America, The Joker, Knightcrawler, Wonder Woman sau Lex Luthor.

Ideală atât pentru băieți, cât și pentru fete, seria super-eroilor de la LEGO îi va fascina pe copiii pasionați de filme de aventuri sau de acțiune.

jocuri cu lego

5. Una dintre cele mai de succes serii LEGO din ultimii ani este Ninjago. Cei 6 ninja (Kai, Cole, Zane, Jay, Lloyd și Nya) au avut atât de mult succes încât s-a făcut și un serial de animație numit „Lego Ninjago: Maeștrii Spinjitzu”. Deoarece sunt 6 personaje principale, jocul poate fi testat în grupuri mai mari de copii, fără să existe riscul ca aceștia să nu se înțeleagă în privința împărțirii rolurilor.

Nava Misfortune’s Keep, Fierăria dragonului, Asediul farului, Dragonul verde, Urmărirea din orașul Ninjago, Robotul-balaur Ninja Verde, Vizuina lui Garmadon din vulcan, Templul armei supreme, Templul învierii, Insula Tiger Widow sau Robotul lui Cole sunt câteva dintre cele mai populare jocuri cu LEGO din această serie.

jocuri cu lego

Jocuri cu LEGO pentru copiii pasionați de lumea Disney

6. Și, deoarece lista nu ar fi fost completă fără Disney, prințesele și alte personaje din lumea Disney prind viață în seria LEGO Disney Priness: Ariel și vraja magică, Seara fermecată a Cenușăresei, Castelui de vis al Cenușăresei, Vaiana și călătoria ei pe ocean, Aventura Elsei la piață, Elsa și palatul ei magic de gheață.

jocuri cu lego