Jocul care te învață cum să reacționezi în caz de dezastre naturale

Acestea sunt personajele jocului lansat de IGSU pentru a-i învăța pe tineri cum să reacționeze în caz de dezastre naturale
Acestea sunt personajele jocului lansat de IGSU pentru a-i învăța pe tineri cum să reacționeze în caz de dezastre naturale

Un joc online, destinat copiilor, cu numele „Fiţi eroi ca ei, Rex şi Andrei! – Rex & Andrei versus Dr. Formidabilis”, a fost lansat la Cluj-Napoca, de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj şi Universitatea Babeş-Bolyai.

Jocul face parte din proiectul european „Creşterea gradului de conştientizare a tinerilor privind pregătirea şi protecţia împotriva riscurilor”, iar valoarea totală a acestuia este de un milion de euro și va fi implementat în perioada 1 ianuarie 2016 – 31 decembrie 2017.

Obiectivul jocului este să informeze tinerii despre pericolele iminente, dar și de a informa corect cu privire la soluțiile care se impun în situații de urgență.

”O populaţie nepregătită este vulnerabilă. Acest proiect identifică o nişă importantă în pregătirea populaţiei şi i-a acordat o atenţie pentru a fi un mijloc de pregătire a viitoarelor generaţii, dar şi a adulţilor. Este un joc pe care un copil îl joacă şi învaţă cum să reacţioneze în situaţii de urgenţă. Va fi o formă de pregătire a copiilor, dar şi a populaţiei în generală. Este unul dintre cele mai importante proiecte pe acest domeniu. Jocul este bazat pe o experienţă de succes în Germania”, a explicat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, citat de News.ro.

Primele două niveluri ale jocului video ”Rex&Andrei versus Dr. Formidabilis” sunt disponibile începând de joi, în timp ce restul vor putea fi jucate din luna mai a anului 2017.

Jocul este destinat tinerilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă mai jos, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Ce se va întâmpla la un cutremur mai puternic? ISU: Trei din patru români vor fi afectați

 

Efect-surpriză al cutremurelor recente asupra vulcanilor noroioși din România