Jobul plătit cu 3.000 de euro după câțiva ani de experiență. Ce caută angajatorii

Companiile de IT vin cu oferte foarte atractive pentru tinerii informaticieni din România. La Târgul de Cariere în IT de la Cluj Napoca au fost scoase la bătaie peste 700 de locuri de muncă pentru informaticieni, relatează stirileprotv.ro.

Companiile caută programatori cu experiență, dar și studenți. Tinerii fără experiență pot opta pentru internship-uri plătite, training-uri gratuite sau job-uri part-time.

Un programator cu cel puțin trei ani de experiență câștigă un salariu cuprins între 1.200 și 3.000 de euro. De asemenea, el poate beneficia și de un program de muncă flexibil.

„Un IT-st care are câțiva ani de experiență, putem vorbi de salarii în jur de 1.200 de euro până la 3.000 de euro”, a arătat Anca Cărămidaru, manager de resurse umane.

„Suntem în căutare de developeri, de testeri, de specialiști IT. Ei trebuie practic să ajute la pregătirea tuturor produselor tehnice pe care clienții noștri ni le dau spre traducere – soft-uri, aplicații, interfețe de web page-uri”, a explicat Iulia Dolha, manager recrutare companie IT, pentru postul de televiziune.

Târgul de Cariere în IT de la Cluj Napoca se află la a șaptea ediție. Târgul are loc la Sala Polivalentă și va fi deschis până astăzi la ora 16.00.

Industria IT din România oferă peste 75.000 de locuri de muncă

Circa 14.000 de companii IT îşi desfăşoară, în prezent, activitatea în România, iar aproximativ 50% dintre ele sunt localizate în Bucureşti şi Cluj-Napoca, arată un studiu din 2015 referitor la industria IT naţională, realizat de Clusterul iTech Transilvania by ARIES Transilvania, potrivit businessmagazin.ro.

În România există 14.000 de companii în industria IT, cu un total de 75.500 de angajați, și care genereză venituri totale anuale de 4 miliarde de euro.

Bucureştiul şi Clujul conduc detaşat în topul regional al zonelor cu cele mai numeroase companii IT, cu 48% din totalul lor. Pe de altă parte, Cluj – Napoca are cei mai mulţi specialişti IT la nivelul întregii populaţii a oraşului, 1 dintre 25 de clujeni lucrând în acest domeniu.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în depozite din afară: 1.900 de euro, se caută și cupluri, experiența nu e necesară
O companie aeriană angajează însoțitori de zbor. Salariul este bun, experiența nu e necesară
Locuri de muncă pentru învățătoare în străinătate. Salariu de 6 ori mai mare decât în România

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.