Job-ul care are cea mai mare căutare în România

FOTO: leestilltaolcom/Pixabay.com
FOTO: leestilltaolcom/Pixabay.com

Aproape 4 milioane de căutări au fost înregistrate, în 2019, pentru un job de șofer, pe cea mai mare platformă online cu locuri de muncă, eJobs.ro.

Următoarele cele mai căutate locuri de munca 2019 au fost cele de contabili și economiști, care au adunat, cumulat, aproape 3 milioane de căutări. Foarte activi anul trecut au fost și inginerii, care vrut să-și schimbe locul de muncă – pentru această specializare au fost înregistrate peste 1,2 milioane de căutări.

„Una dintre surprizele anului trecut a fost să observăm cât teren au putut să câștige joburile part time. Fie că vorbim de tineri studenți care vor un program de 4 sau 6 ore pe zi, care să le permită să-și continue studiile sau de specialiști care vor să îmbine un job stabil cu activități de freelancing, 2019 a venit cu o creștere a interesului pentru aceste locuri de muncă – am avut 1,6 milioane de căutări pentru job-urile part time”, a explicat CEO eJobs România, Bogdan Badea.

Peste 1 milion de căutări au mai fost făcute și pentru pozițiile de assistant manager, aproape 950.000 pentru cele de manager și 750.000 pentru asistenți medicali. La un nivel apropiat de acestea s-au aflat joburile destinate specialiștilor în resurse umane (aproximativ 750.000) și cele de operatori call center (aproape 700.000).

„Un alt aspect interesant anul trecut a fost legat și de limbile străine incluse în căutările candidaților. Contrar așteptărilor, joburile care presupuneau cunoașterea limbii engleze s-au aflat pe ultimul loc, fiind devansate de cele pentru vorbitorii de germană (peste 300.000 de căutări), italiană (195.000 de căutări), spaniolă (159.000 de căutări) și franceză (152.000 de căutări)”, a mai spus Bogdan Badea.

De cealaltă parte a clasamentului, a joburilor cu cele mai puține căutări înregistrate, s-au aflat, în 2019, arhitecții, consilierii juridici sau joburile de secretară. Chiar și așa, acestea au adunat, fiecare, peste 100.000 de căutări, pe tot parcursul anului, mai arată analiza eJobs.ro.