„Job” într-un loc de vis. Se caută sihastru pentru un schit din Austria

FOTO: Guntram Hufler/Gakuro/Wikimedia Commons
FOTO: Guntram Hufler/Gakuro/Wikimedia Commons

Un schit din stațiunea austriacă Saalfelden, printre ultimele lăcașe de acest fel din Europa Centrală, caută un sihastru. Localitatea se află la granița Austriei cu Germania, în apropiere de Salzburg.

„De la construirea sa acum peste 350 de ani, schitul Saalfelden a fost ocupat aproape în fiecare an. Dar acum nu avem succesor pentru ultimul părinte”, a declarat preotul local, Alois Moser, potrivit Agerpres.ro.

Reprezentanții bisericii spun că nu există apă curentă sau electricitate, dar cel care va alege schitul va avea parte de o priveliște de vis. În plus, locul nu este pustiu, pentru că vin foarte des pelerini.

Schitul este la o înălțime de 1.400 metri și oferă o vedere asupra Alpilor și regiunii Salzburg. A fost construit în cinstea Sfântului Gheorghe și atrage în fiecare an pelerini și excursioniști.

„Ca urmare a condițiilor de viață spartane, schitul este ocupat doar între lunile aprilie și octombrie, părintele sihastru fiind liber să petreacă iarna într-un loc la alegere”, a precizat preotul Alois Moser.

Timp de un an, schitul Saalfelden a fost ocupat de un călugăr benedictin. Din vara trecută, timp de șase luni, a stat un preot psihoterapeut vienez, însă care a ales să se întoarcă la viața civilă.

Reprezentanții bisericii așteaptă candidaturile până cel târziu pe 15 martie. Foarte important de știut este și faptul că nu se oferă un salariu pentru acest post.

FOTO: Guntram Hufler/Gakuro/Wikimedia Commons

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.