Job „înspăimântător” pentru care românii cer 10.000 de euro pe lună

FOTO: ErikaWittlieb/Pixabay.com
FOTO: ErikaWittlieb/Pixabay.com

Peste jumătate dintre românii care au participat la un studiu au spus că ar accepta un loc de muncă „înspăimântător”, precum cel de manipulant de cadavre sau recuperator de persoane înecate, însă pentru un salariu lunar de minim 10.000 de euro, transmite platforma BestJobs.

„Joburile de groază, cu birouri „bântuite” şi colegi precum White Walker, Hannibal Lecter, Zombie, Mumia sau Hulk, îi fac pe cei mai mulţi români să o ia la fugă fără să se uite în urmă, arată un sondaj de Halloween desfăşurat de BestJobs în rândul angajaţilor din România”, transmit cei de la BestJobs.

Astfel, joburile care bagă în sperieţi mai mult de un sfert dintre respondenţi sunt cele de călău şi cel de manipulant de cadavre, urmate de cele de bocitoare (12,1%), agent vânzări de organe (8,9%) sau recuperator de înecaţi (7,3%). Alte meserii pe care românii nu le-ar face nici „morţi” sunt şi cea de gropar, vrăjitor sau vânător de fantome ori vrăjitoare, mai precizează BestJobs.

„Alţii se mulţumesc însă şi cu mai puţin, 7,7% spunând că ar accepta un job de care le este teamă pentru un salariu cuprins între 5.000 şi 10.000 de euro, iar restul de aproape 3% ar încerca şi pentru mai puţin de 5.000 de euro”, se arată în comunicat.

Totodată, românii se feresc de joburi în care au colegi incomozi.

„Nici un job obişnuit într-un birou „bântuit” nu le surâde prea mult românilor, mai ales când pe holurile companiei umblă diferite personaje precum White Walker, acel coleg care setează aerul condiţionat la minimum, iar pe timpul iernii deschide geamul atunci când afară crapă pietrele, Hannibal Lecter, cel care nu pierde niciodată ocazia să îşi „mănânce de fund” colegii, Zombie, colegul care nu poate lucra până nu îşi bea cafeaua de dimineaţă, Mumia, care probabil că lucrează acolo de când s-a înfiinţat compania şi nu pare că o va părăsi vreodată, sau Hulk, colegul pentru care cele mai bune rezultate sunt cele pe care le obţine la sala de forţă”, mai precizează BestJobs.

Aproximativ 3 din 10 respondenţi spun că sărbătoresc anul acesta Halloween la birou cu prăjituri, dovleci sculptaţi şi costume trăznite. Dintre aceştia, 33% spun că bugetul lor pentru costum a fost între 50 şi 100 de lei, în timp ce pentru alţi aproape 19% cheltuiala a depăşit 100 de lei, ajungând în unele cazuri chiar şi de 3-4 ori mai mare.

BestJobs anunţă lansarea „Ratings”, o nouă funcţionalitate prin care aceştia pot acorda rating-uri între 1 şi 5 stele companiilor la care sunt sau au fost angajaţi de-a lungul carierei lor.

„La doar câteva săptămâni de la lansare, peste 100.000 de candidaţi au folosit noua funcţionalitate, acordând review-uri unui număr de aproximativ 10.000 de angajatori. În topul companiilor cu cel mai mic rating obţinut de la angajaţi, 1 stea rating mediu, se numără Thermik Transylvania, Manuco Exclusive şi Invicta. La polul opus, aproape 5 stele au primit angajatori precum Microsoft (4.68), Oracle (4.58) şi Pfizer (4.73)”, se arată în comunicat.

FOTO: ErikaWittlieb/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.