Job de vis în România. Poți absenta 18 zile pe lună și nu ești dat afară

angajarea răspunderii guvernului parlament
Foto: cdep.ro

Săptămâna trecută, fostul prim-ministru Victor Ponta a publicat pe pagina sa de Facebook o poză cu scaune libere de la ceremonia de ianugurare a scutului antirachetă de la Deveselu, reacționând la afirmațiile ambasadorului SUA Hans Klemm potrivit cărora nu a fost invitat la eveniment că nu mai erau locuri.

Un alt loc în care au fost scaune libere și are legătură cu politica este Parlamentul României. Potrivit Digi24, unii aleși au uitat să mai vină la serviciu.

Camera Deputaților a publicat un top al parlamentarilor chiulangii. Primul loc este împărțit de social-democratul Eduard Martin și reprezentanul minorităților, Nicolae Păun, ambii cu câte 18 absențe în luna martie.

Trebuie precizat că Nicolae Păun a absentat motivat, fiind toată luna în arest preventiv, după ce a fost acuzat de procurorii DNA de deturnare de fonduri europene destinate romilor.

În același clasament mai sunt și Sebastian Ghiță, cu 12 absențe și Victor Ponta, cu 10 absențe. Pentru fiecare absență nemotivată parlamentarii primesc doar o sancțiune financiară, care este de 50 de lei pentru fiecare zi.

Astăzi, Camera Deputaților a ieșit în evidență cu un scandal între deputatul Remus Cernea și secretarul Camerei Deputaților, Nicolae Mircovici.

Acesta din urmă spune că a fost jignit și a vrut să arunce cu un pahar de apă rece. „În momentul în care ești jignit în permanență, ajungi în situația să folosești mijloacele la dispoziție și unul din mijloace era paharul de apă pe care, fiind deasupra celui care vorbea la tribună, puteai să îl răcorești. Paharul rămânea în mâna mea, dar apa ajunge în alte locuri. Dar apa pentru cei care sunt încălziți e bună. Este mult mai grav să faci pe cineva mincinos și să rămână în stenogramă pe veșnicie, decât să îl umezești puțin”, a explicat Mircovici, la Antena 3.

Vă recomandăm și: 

FOTO: Asociația „Prietenii Mocăniței”/Facebook

Încă o mocăniță a fost „reînviată” în România și se bucură de un succes uriaș

 

biserica fortificată din biertan

Un sat din România, vedetă într-o revistă cu 30 de milioane de cititori

 

FOTO: Andrew Colin/Flickr (creative commons)

Imagini de poveste. Cum a ajuns România pe locul 1 în topul țărilor de vizitat în 2016

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.