Jill Biden, prima doamnă a SUA, vine în România

jill biden joe biden
Sursa: Pagina de Facebook First Lady Dr. Jill Biden

Jill Biden, soția președintelui american Joe Biden, va veni într-o vizită în România și Slovacia în perioada 5-9 mai, anunță Reuters.

Ea se va întâlni cu refugiați ucraineni, cu angajați ai organizațiilor umanitare, cu profesori, precum și cu personalul ambasadelor americane și cu soldați ai SUA aflați pe teritoriul României.

Potrivit CNN, Jill Biden va veni în România și Slovacia pentru a-și arăta sprijinul pentru familiile forțate să fugă din Ucraina din cauza invaziei trupelor rusești.

Prima doamnă a SUA va pleca de la Washington spre România joi, 5 mai, și se va opri mai întâi la baza militară de la Mihail Kogălniceanu în ziua de vineri.

Sâmbătă, Jill Biden va merge în București, unde se va întâlni cu membri ai Guvernului, precum și cu reprezentanți ai unor organizații umanitare. CNN notează că, după Polonia, prin România a trecut cel mai mare număr de refugiați ucraineni de la începutul războiului, sute de mii de oameni trecând granița în România în cele 3 luni.

Tot în București, prima doamnă a SUA se va întâlni cu profesori care îi ajută pe copiii ucraineni să se integreze în mediul școlar.

Sâmbătă seara, Jill Biden va pleca spre Bratislava, Slovacia.