Jet ski-urile vor fi interzise printre turiștii care înoată

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a aprobat, prin ordin de ministru, noi reguli cu privire la agrementul nautic.

Cei care vor să desfășoare activități de agrement nautic cu ambarcațiuni cu motor trebuie de acum să delimiteze perimetrul în care lansează ambarcațiunile la apă.

Pe o distanță de 300 de metri de la zona în care turiștii pot înota vor avea acces doar ambarcațiunile fără motor. După acest perimetru balizat corespunzător vor putea fi folosite și mijloacele de agrement nautic cu motor.

„O astfel de reglementare era absolut necesară, având în vedere că agrementul nautic este un fenomen care a luat amploare, mai ales pe litoral. De aceea, am considerat că acest ordin trebuie dat cât mai repede.

Nu mai putem permite ca, pe litoralul Mării Negre sau în oricare alt loc în care oamenii vin să se relaxeze sau să practice sporturi acvatice, să mai fie incidente nefericite.

Totodată, îndemn turiștii care își petrec deja vacanța pe litoral să respecte recomandările salvamarilor”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, potrivit unui comunicat de presă remis GreatNews.

Imediat după ce acest ordin va fi publicat în Monitorul Oficial, Direcția de Control a Miniserului Turismului va desfășura acțiuni de îndrumare pe litoral pentru respectarea noilor prevederi.

„După această perioadă, societățile comerciale care desfășoară activități de agrement nautic care nu vor respecta aceste prevederi riscă amenzi dar și retragerea autorizațiilor de funcționare.

Ministerul susține desfășurarea activităților de agrement nautic, însă subliniază faptul că operatorii economici au obligația de a nu crea niciun fel de disconfort turiștilor aflați pe plajă, în apă sau în hotelurile și pensiunile din apropiere”, se mai precizează în comunicatul de presă.

FOTO: Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.