Japonia a donat României 12.200 de pastile pentru tratamentul împotriva COVID-19

avigan japonia tablete coronavirus
Tablete de Avigan. Foto: TRT World Now Captură YouTube

Japonia a donat României 12.200 de tablete de Avigan (Favipiravir), pentru un test clinic legat de tratamentul împotriva COVID-19, a anunțat Ministerul Sănătății.

Cele 12.200 de tablete alocate României reprezintă tratamentul pentru 100 de pacienţi suferinzi de COVID-19.

Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Sănătăţii au anunţat primirea unei donaţii din partea Guvernului Japoniei, constând într-un lot de 12.200 de tablete de Avigan (Favipiravir), medicament experimental dezvoltat de compania niponă Toyama Chemicals şi utilizat în tratamentul afecţiunilor cauzate de noul coronavirus.

Donaţia, realizată în urma demersurilor efectuate de MAE pe cale diplomatică și de către Ministerul Sănătății, face parte dintr-un program umanitar în valoare de 1 milion dolari americani desfăşurat de Guvernul Japoniei, în cadrul căruia medicamentul va fi distribuit cu titlu gratuit în 38 de ţări solicitante (dintre cele peste 70 de ţări care şi-au exprimat dorinţa de a fi incluse în acest studiu clinic).

Expedierea medicamentului s-a realizat prin Oficiul Naţiunilor Unite pentru Servicii de Proiect (UNOPS).

„MAE şi Ministerul Sănătăţii îşi exprimă satisfacţia faţă de decizia Guvernului Japoniei de a include România printre beneficiarii programului şi consideră că acest gest este definitoriu pentru relaţia strânsă de prietenie dintre România şi Japonia şi, totodată, pentru solidaritatea internaţională în faţa pandemiei COVID-19. MAE și Ministerul Sănătății adresează totodată mulțumiri deosebite Ambasadei Japoniei la București pentru sprijinul prețios acordat în concretizarea acestui demers”, se arată într-un comunicat de presă al autorităților române.

Până vineri, 12 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.404 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.445 au fost declarate vindecate și externate. Dintre persoanele infectate, 1.380 au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 171 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.030 de persoane, iar alte 101.398 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 542.646 de teste.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.