Japonezii au inventat testul de coronavirus care dă rezultatul în doar două ore

islanda teste
Foto: cdz / pixabay.com

Fujifilm Holdings Corp a anunțat că a realizat un test rapid pentru noul coronavirus, reducând timpul de aflare a rezultatelor la aproximativ două ore.

Testul a fost realizat de o companie subsidiară a Fujifilm și va fi disponibil pe piață începând cu 15 aprilie, a anunțat compania niponă.

Kitul de detecție SARS-CoV-2 RT-qPCR oferă rezultate precise mai rapid decât standard din gama PCR, care oferă un răspuns exact după patru sau șase ore, a adăugat compania.

Fujifilm are și un medicament anti-gripal – Avigan – în teste, în China, scrie Japan Today.

Şeful de cabinet al prim-ministrului Japoniei, Yoshihide Suga, a declarat vineri într-o conferinţă de presă că Guvernul nipon a primit comenzi pentru acel medicament de la 30 de ţări.

De asemenea, Suga a mai spus că se analizează posibilitatea de a-l furniza gratuit.

Rămâne de văzut câte teste rapide vor reuși să producă niponii în perioada următoare.

În România sunt efectuate zilnic peste 2.500 de teste, cu aparatele tradiționale PCR, însă alte țări europene au un ritm de testare mult mai alert.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.