Jandarmii români au donat 500 de litri de sânge

FOTO: AhmadArdity/Pixabay.com
FOTO: AhmadArdity/Pixabay.com

În cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!”, jandarmii din toată țara au donat, în două zile, aproape 500 de litri de sânge. Peste 1.100 de jandarmi s-au alăturat campaniei și au donat sânge atât pentru spitalele din România, cât şi pentru refugiaţii din Ucraina, aflați în situații medicale critice.

„La nivelul Jandarmeriei Române, campania s-a desfăşurat în mai multe unităţi teritoriale din ţară, iar la nivelul Capitalei aproximativ 200 de jandarmi au participat la această campanie umanitară. Scopul acestei campanii este de a dărui o şansă la viaţă cât mai multor semeni aflaţi în situaţii dificile şi care au nevoie de sânge pentru a supravieţui. În cei 10 ani de când a fost iniţiată această acţiune umanitară, jandarmii români au donat peste 8.000 de litri de sânge care au ajuns la unităţile medicale din România”, a anunțat Jandarmeria Română.

Evenimentul maraton s-a desfășurat în colaborare cu Patriarhia Română şi Centrul de Transfuzie Sanguină din cadrul Spitalului Militar.

Campania „Donează sânge, salvează o viaţă!” a fost iniţiată în anul 2012 de Patriarhia Română, iar din anul 2014 aceasta a fost extinsă la nivel naţional, cu participarea mai multor instituţii publice.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.