Jandarmeria, plângere la DIICOT: Tentativă de lovitură de stat. Ce spunea Dragnea duminică

Spiritele s-au încins repede la protestul Diasporei. Foto: Andreea Dogar

Jandarmeria acuză faptul că protestul din 10 august a fost o tentativă de lovitură de stat și a depus o sesizare la DIICOT.

Jandarmeria invocă un articol din Codul penal care pedepsește dur „schimbarea ordinii constituționale, care pune în pericol securitatea națională”.

Mai exact, Jandarmeria acuză oficial o tentativă de lovitură de stat, ce susțin și liderii PSD în ultima vreme. Pedepsele pentru această încălcare a legii sunt între 10 și 20 de ani de închisoare.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică la Antena 3 că instituțiile statului n-au greșit cu nimic când au intervenit în forță în Piața Victoriei, pe 10 august, având suficiente elemente „ca să vorbim de o tentativă de lovitură de stat”.

Dragnea a mai spus că este convins că săptămâna viitoare vor ieși la iveală dovezile ca protestul a fost o tentativă de lovitură de stat și a fost finanțat din plan extern.

„Eu sunt absolut convins că săptămâna viitoare vor ieși public (dovezile – n.r.). Eu am auzit că săptămâna viitoare o să iasă. E mai puțin important de unde (am informațiile – n.r.), dar sunt sigur că vor ieși informații despre faptul că s-au finanțat aceste proteste, că au fost organizații tip paramilitar, că au vrut să ocupe prin violență sediul Guvernului și au provocat întruna jandarmii. Astea sunt elemente ale unei tentative de lovituri de stat.

Eu sper ca DIICOT și Parchetul General să ancheteze și să își facă datoria față de țară și de stat, nu față de unii indivizi sau de alte grupuri de interese, pentru ca în fața unor evidente, dacă vor ieși așa cum am auzit eu, este foarte greu să se mai ascundă adevărul.

Noi ce trebuia să facem? Și așa s-a urmărit prin toate acțiunile, Iohannis, Cioloș, PNL, USR, inclusiv ale lui Lazăr, să se intimideze Jandarmeria. De ce? Ca să pregătească, probabil, o altă acțiune în care jandarmii să se dea de o parte și să paralizeze instituțiile statului.

Care erau motivele pentru care trebuia demisă doamna Carmen Dan? Asta s-a discutat în CEx, și de aici am văzut că de a doua zi au început atacurile la mine.

Le duc și pe astea, dar eu le spun tuturor colegilor de partid: obiectivul tuturor, în mod sincer trebuie să fie păstrarea guvernării”, a mai declarat Dragnea la Antena 3.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.