Jandarmeria, despre românii care vor protesta de 1 decembrie: ”Se descalifică ca oameni”

salarii jandarmi
Foto: Pagina de Facebook Jandarmeria Română

Jandarmeria Română a comunicat că persoanele care vor protesta împotriva oamenilor săi în timpul evenimentelor din 1 decembrie, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, ”se descalifică ca oameni, ca cetățeni și ca români”.

Jandarmeria susține că este atentă la mesajele care circulă și se propagă în mediul online, în special la cele care incită la o mișcare de protest de 1 decembrie. Multe dintre acestea solicită privitorilor paradelor de Ziua Națională să întoarcă spatele trupelor de jandarmi în timpul defilării.

”Oamenii trebuie să știe că astfel de gesturi nu afectează Jandarmeria Româna în ultima instanță, ci aduc o ofensă statului român. Toti trebuie să fim conștienți că fiecare individ își asumă consecințele propriului comportament. O astfel de sarbatoare nu trebuie denaturată în niciun fel, iar dacă sunt gesturi care depășesc normele legale și care presupun anumite derapaje vom lua toate măsurile legale care se impun pentru a fi trași la răspundere cei care savârșesc astfel de fapte”, a transmis Jandarmeria Română site-ului DCNews.

”Acești jandarmi poartă drapelul României, poarta drapelul de luptă al unității din care fac parte și au pe haine stema României. Este vorba de mai mult decât o simplă prezență a unor instituții. Este vorba despre statul român și România”, a mai precizat Jandarmeria, care încă nu a reușit să își reabiliteze imaginea după reprimarea violentă a protestului din 10 august.

Jandarmeria și-a mai comunicat speranța că vor fi puțini români care vor protesta de 1 decembrie.