Jandarmeria continuă bătălia culturală: ”M-am gândit azi la patul lui Procoust”

Marius Militaru. Foto: Captură Youtube

După ce postarea Jandarmeriei României cu ocazia aniversării nașterii poetului Mihai Eminescu a fost ironizată dur pe Facebook de cetățeni, purtătorul de cuvânt al instituției, Marius Militaru, a reacționat vehement.

„După ce am văzut și citit întreaga sarabandă de ironii la adresa unei postări făcute pe pagina de socializare a institutuției în care lucrez (și acum vă rog să-mi scuzați postarea subiectivă), m-am gândit astăzi la Patul lui Procoust”, și-a început tirada Militaru, cel care a justificat fără niciun fel de îndoială intervenția brutală a jandarmilor împotriva protestatarilor pașnici în 10 august 2018, în Piața Victoriei.

”Știu deja sau intuiesc, o să spuneți că sunt jandarm, eventual analfabet și că n-are rost să fac pe deșteptul, din moment ce pumnii mei minte n-are!”, a continuat Militaru.

”Este acel pat îngust în care, dacă ai neșansa să nimerești, și mai grav, să nu încapi în el, se taie din tine fără milă, ca să respecți tiparul. Vrem tipare, cu orice preț! Dacă nu respecți tiparul va fi rău. Trebuie să fii neapărat în trend. Trebuie să critici, orice, dar să critici cu multă abnegație. Un tipar a cărui concizie, din păcate, impune și o doză mare radicalism, care de cele mai multe ori exclude nuanțele”, a mai scris purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române.

Sute de mesaje și catrene critice la adresa Jandarmeriei au fost postate ieri de cetățeni, drept răspuns la clipul video în care o jandarmeriță cânta o melodie dedicată poetului Mihai Eminescu.

Militaru își încheie mesajul cu un citat chiar din Mihai Eminescu: ”De aproape două mii de ani ni se predică să ne iubim, iar noi ne sfâșiem.”

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.