Jandarmeria a cumpărat sute de televizoare cu 1.000 de euro bucata

FOTO: CeriseMuscate/Pixabay.com
FOTO: CeriseMuscate/Pixabay.com

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că a găsit sute de televizoare cumpărate de Jandarmerie cu 1.000 de euro bucata în mandatul lui Carmen Dan. De asemenea, au mai fost achiziționate și un BMW Seria 7 și 4 autoturisme Volkswagen Touareg pentru protecția unor demnitari PSD.

Ministrul Vela a spus, într-o conferință de presă, atunci când a fost întrebat despre nemulțumirile sindicaliștilor legate de lipsa dotărilor, că aceștia nu au avut nimic de spus atunci când în mandatul ministrului Dan s-au cumpărat mașini de lux.

„Avem preocuparea de a dota Poliția, avem deja în lucru transmiterea unor autoturisme în București și în toată țara. Sunt în pregătire mijloacele sonore de avertizare pentru mai multe autoturisme Duster care vor fi repartizate inspectoratelor din țară.
Dar aș fi preferat ca domnii de la sindicate să ia măsuri și când doamna Carmen Dan a cumpărat din banii ministerului un BMW Seria 7, echivalentul a vreo 10 Dacii Logan și l-a dat în comodat la Camera Deputaților (…)
Am solicitat Camerei Deputaților să returneze mașinile de lux cumpărate pe banii
polițiștilor, cheltuind banii aiurea, în loc să cumpere autoturisme pentru polițiști”, a declarat Marcel Vela.
Ministrul Vela a mai spus că de banii care au fost achitați pentru mașinile de lux s-ar fi putut cumpăra 500 de pistoale pentru polițiști.
Întrebat cine a folosit autoturismul BMW seria 7, Vela a afirmat că „deal-ul a fost între Carmen Dan și cel care a condus Camera Deputaților” – „ori domnul Dragnea, ori cine a urmat după dânsul”.
Europol, unul dintre sindicatele polițiștilor, a cerut Ministerului Afacerilor Interne să cumpere „un lot de sicrie de la pompe funebre”, dacă mașini noi nu se poate. Cererea ironică vine după ce o mașină cu doi polițiști s-a răsturnat într-un șanț, în Satu Mare.
„Autospeciala sau sicriul pe roți face parte din categoria Logan 2005, aflată într-o stare avansată de uzură și care nu mai poate fi folosită în misiunile specifice. Îi sugerăm domnului ministru, dacă tot nu poate achiziționa mașini noi, măcar să achiziționeze un lot de sicrie de la pompe funebre”, susține Sindicatul Europol.
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.